تفاوت پسته ایرانی با پسته خارجی چیست؟

تیم تولید محتوای گلچین
آخرین بروز رسانی: 3 آبان 1402
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
تفاوت پسته ایرانی با خارجی

یکی از آجیل‌های خوشمزه پسته است که در زبان انگلیسی به آن pistachio گفته خواهد شد. این نوع آجیل مغز سبز خوشمزه و خوش رنگی دارد. این میوه علاوه بر این که طعم عالی دارد بسیار مقوی و پرانرژی است. پسته خندان یا پسته شاد پسته‌ای است که از پوست استخوانی خود بیرون آمده است. در این مقاله از آجیل فروشی اینترنتی گلچین قصد داریم به بررسی تفاوت بین پسته ایرانی و خارجی بپردازیم. اگر قبل از خرید پسته به اطلاعاتی در رابطه با تفاوت بین پسته ایرانی و خارجی نیاز دارید تا پایان مقاله همراه ما باشید.

برای خرید اینترنتی پسته کلیک کنید.

مهم‌ترین عواملی که باعث شده‌اند بین پسته ایرانی و خارجی تفاوت وجود داشته باشد.

در دنیا چند تولید کننده محدود هستند که به تولید پسته مشغول هستند. کشور ایران در بازار پسته دنیا به عنوان بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین تولید کننده این نوع آجیل شناخته شده است. آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیزی که ایران دارد، موجب شده حجم زیادی از این محصول در کشور عزیز ما ایران تولید شود.

کشور پیشرفته‌ای آمریکا به جهت این که در کشاورزی از روش‌های نوین استفاده نموده توانسته محصولات کشاورزی باکیفیت بالایی تولید کند؛ ولی نوع اعلای پسته ایرانی در مقایسه با پسته خارجی از نظر ویژگی مختلفی بسیار باکیفیت‌تر است. عواملی مانند اقلیم، آب و هوا، خاک و ارتفاع زمین زیر کشت پسته از سطح زمین باعث شده‌اند، پسته تولید شده در هر منطقه‌ای با هم تفاوت داشته باشد.

درخت این نوع آجیل بسیار مقاوم است به طوری که در مقابل دمای ۴۵ درجه در فصل گرما و دمای منفی ۱۵ درجه در فصل زمستان از مقاومت بالایی برخوردار است. تفاوت بین پسته ایران و خارجی شامل موارد زیر هستند:

  • طعم و مزه: عوامل محیطی و زیستی موجب شده‌اند، پسته ایرانی از طعم و مزه بی نظیری برخوردار باشد. گونه مختلف پسته در کشور عزیز ما ایران تولید خواهد شد. پسته ایران در مقایسه با پسته خارجی از طعم مطلوب‌تری برخوردار است و تردتر هم هست.

ایران حدود ۴۷۰ هزار تن پسته تولید خواهد کرد به همین دلیل در جهان بزرگترین کشور تولید کننده پسته است. تحقیقات حاکی از این بوده که جهت تولید بستنی و شیرینی از حدود ۶۰ پسته تولید شده در جهان استفاده شده است. با این که تولید محصولات کشاورزی در سال ۲۰۲۰ در جهان کاهش یافت؛ ولی امریکا توانست رتبه اول تولید پسته در جهان را کسب کند؛ چون در این سال رشد ۱۵ درصدی در تولید این نوع آجیل داشته است.

  • تنوع بالای پسته ایرانی: پسته ایرانی دارای گونه‌های متنوعی است. پسته اکبری، احمد آقایی، کله قوچی و اوحدی در میان ده‌ها گونه پسته‌ای که در ایران تولید شده‌اند، بسیار پر طرفدار هستند. در حالی که پسته‌ای که در آمریکا تولید شده دارای ۳ یا ۴ مورد است. بیش از ۹۰ گونه پسته در ایران تولید خواهد شد.

علاوه بر ارقام نامبرده پسته سفید نوق، پسته خنجری دامغان و پسته سیف الدینی از دیگر ارقام پسته تولید شده در ایران هستند که هر کدام مزه، اندازه و شکل خاصی دارند.

  • موارد پوک در بین پسته ایرانی بسیار کم است: پسته پوک و خراب در بین پسته ایرانی بسیار کم است. برتری و مزیتی که پسته ایرانی نسبت به پسته خارجی دارد، کم بودن درصد پسته پوک و بدون مغز آن است.
  • حرارت پذیری پسته ایرانی بالا است: پسته ایرانی را تا دمای ۱۶۰ یا ۱۸۰ درجه سانتی گراد امکان حرارت دادن آن وجود دارد. چربی اشباع نشده موجود در پسته ایرانی موجب شده قابلیت حرارت پذیری بالایی داشته باشد، بدون این که کیفیت آن کاهش پیدا کند. به همین دلیل از پسته ایرانی برای تولید باقلوا ترکیه‌‌ای استفاده خواهد شد. پسته ایرانی به جهت این که حرارت پذیری بالایی دارد به راحتی برشته خواهد شد، بدون این که بافت آن تخریب شود.
  • تفاوت نژادی: پسته ایرانی به دلیل طعم خاصی که دارد در سراسر جهان تقاضا برای خرید آن بالا است. پسته ایرانی مزه‌ای شیرین و چربی دارد. تفاوت نژادی و گونه مختلف پسته، مهم‌ترین عاملی است که موجب شده بین پسته ایرانی و خارجی تفاوت وجود داشته باشد.
  • مغز پسته نسبت به کل پسته بالاتر است: پسته ایرانی نسبت به پسته خارجی مغز بیشتری دارد. یعنی شما اگر به یک مقدار بسته ایرانی و خارجی خرید کنید با مصرف پسته ایرانی، مغز بیشتری را خواهید، توانست نوش جان کنید.

پسته آمریکایی از پسته ایرانی سبقت گرفته است.

تا قبل از سال ۲۰۲۰ آمریکا در جهان رتبه دوم را در زمینه تولید پسته داشت که توانست بیش از ۲۳۱۰۰۰ تن پسته تولید کند. مهاجران کشورهای خاورمیانه به آمریکا اولین کسانی بوده‌اند که پسته ایرانی را به کشور امریکا وارد کرده‌اند. طی سال‌ها تلاش و آزمایش آمریکا توانست به تولید پسته بپردازد. کالیفرنیا، آریزونا و نیومکزیکو از مناطق کشور آمریکا بوده‌اند که به ترتیب پسته در آن‌ها کشت شد.

همان طور که قبلا اشاره کرده‌ایم تولید پسته در ایران ۹۰ گونه است؛ ولی تولید پسته در آمریکا سه یا چهار گونه هست که تولید آن‌ها از نژاد پسته کرمانی است. پسته آمریکایی شباهت زیادی به پسته ایرانی دارد؛ چون از بذرهای پسته کرمان برای کشت آن‌ها استفاده شده است؛ ولی از نظر طعم و مزه هیچ گاه به پای پسته ایرانی نخواهد رسید. پسته آمریکایی مغز سبز رنگ و درشتی دارد و از ظاهر مجلسی و زیبایی برخوردار است. طعم دلچسب و عالی پسته ایرانی به دلیل نوع زمین زراعی است که موجب شده چرب‌تر و شیرین‌تر باشد.

سخن پایانی

به طور خلاصه پسته ایرانی نسبت به پسته خارجی از طعم دلنشین و عالی برخوردار است. علاوه بر این گونه‌ فراوان‌تری نسبت به گونه ایرانی دارد. پسته ایران به جهت این که مقاومت بالایی در برابر حرارت دارد به راحتی بو داده شده و برشته خواهد شد بدون این که طعم آن تغییر پیدا کند. مغز پوک و خراب در پسته ایرانی کمتر دیده خواهد شد. مغز پسته ایرانی نسبت به پوست خود درصد مغز بیشتری دارد. پسته علاوه بر این که مغز خوشمزه‌ای دارد سرشار از آنتی اکسیدان مختلف، چربی سالم، ویتامین‌ها، پروتئین و فیبر است. مصرف آن برای سلامت روده مفید است و مغزی مفید برای زنان باردار محسوب خواهد شد. باعث کاهش سطح تری گلیسیرید خون شده است. با التهاب مبارزه خواهد کرد و این به جهت ترکیبات بیواکتیو موجود در آن است.

امتیاز دهید

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.