خرید پسته
پسته نوعی آجیل درختی است که اصالتا مربوط به آسیا و خاورمیانه است، جایی که هزاران سال است که در آن کشت می شود و از آن لذت می برند. امروزه پسته در بسیاری از نقاط جهان کشت می شود. هسته در یک پوسته سخت محصور شده است که وقتی هسته به بلوغ می رسد باز می شود. درون پوسته، خود آجیل دارای رنگ زرد متمایل به سبز و طعمی غنی و خاکی است که کمی شیرین و کمی شور است. پسته معمولاً به عنوان میان وعده مصرف می شود و همچنین در دستور العمل های مختلفی از جمله بستنی، غذاهای پخته شده و کیک ها استفاده می شود. بنابراین خرید پسته در میان مردم ایران بسیار مرسوم می باشد.
پسته یک میان وعده محبوب و سالم است که مردم در سراسر جهان از آن لذت می برند. محبوبیت پسته در سالهای اخیر به دلیل فواید بیشماری برای سلامتی از جمله محتوای پروتئین بالا، فیبر و چربیهای سالم افزایش یافته است. علاوه بر این، پسته منبع طبیعی آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین ها است که به ارتقای سلامت کلی کمک می کند. پسته نیز همه کاره است و می تواند در غذاهای سنتی و مدرن از سالاد و به عنوان چاشنی غذا گرفته تا ماده اصلی دسرها و شیرینی ها استفاده شود. محبوبیت پسته به حدی افزایش یافته است که به یکی از پرمعامله ترین محصولات آجیل در جهان تبدیل شده است و ایران از بزرگترین تولید کنندگان آن است. به طور کلی، محبوبیت پسته به دلیل طعم لذیذ، تطبیق پذیری و فواید سلامتی، احتمالاً به رشد خود ادامه خواهد داد.
پسته یک منبع عالی مواد مغذی و مواد معدنی است. این مواد شامل پتاسیم، مس، فسفر، منیزیم، کلسیم، آهن، روی و سدیم هستند. همچنین، پسته حاوی ویتامینهای مختلفی است، از جمله ویتامین B6، ویتامین E و ویتامین K. به دلیل این مواد مغذی و معدنی، مصرف پسته میتواند به سلامت قلب، قند خون، سیستم ایمنی، استخوان و عضلات کمک کند. همچنین، پسته باعث افزایش انرژی و کاهش استرس و اضطراب میشود.
فواید پسته برای سلامتی
پسته یک میوه خشک با فواید گوناگون است که ابتدا به صورت لیستی و مختصر به فواید آن اشاره می کنیم و سپس توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم کرد:
- بهبود سلامت قلبی: پسته حاوی چربی کم و بسیاری از اسیدهای چرب نیمهاشباع و غیرقابل اشباع است، که میتواند باعث کاهش کلسترول خون و بهبود سلامت قلبی شود.
- تقویت سیستم ایمنی: پسته حاوی مواد مغذی از جمله ویتامین E، پروتئین و آنتی اکسیدانها است که میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند و بدن را در برابر بیماریها محافظت کند.
- کاهش خطر بیماریهای مزمن: مصرف پسته میتواند باعث کاهش خطر بروز بیماریهای مزمن مانند دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی-عروقی شود.
- سلامت مغز و افزایش هوشیاری: پسته حاوی مواد مغذی مهمی مانند ویتامین B6، منیزیم و آهن است که میتواند به سلامت مغز و افزایش هوشیاری کمک کند.
- کمک به کاهش وزن: پسته حاوی فیبر است که میتواند به تسهیل گردش روده و کاهش اشتها کمک کند که میتواند باعث کاهش وزن شود.
- سلامت پوست: پسته حاوی اسیدهای چرب گرفته و روغنهای طبیعی است که میتواند به بهبود سلامت پوست، محافظت از دستهای خشک و آرایش پوست کمک کند.
به طور کلی، پسته یک میوه خشک با فواید بی شمار است که از نظر سلامتی میتواند کمک کند، همچنین طعم خوسمزه ای دارد و میتواند از آن به عنوان یک خوراکی مقوی لذت برد.
منیزیم، فسفر، روی، ویتامین های گروه B لیست ناقصی از مفید بودن این آجیل هستند. یکی از عناصر اصلی B7 یا بیوتین است که به شما امکان جذب پروتئین و سوزاندن چربیها را میدهد، یعنی در متابولیسم نقش کلیدی دارد. اکثر متخصصان تغذیه به مشتریان خود توصیه می کنند که هر روز بیش از دو اونس (56 گرم) مصرف نکنند. برای پسته های پوست کنده، به 90 عدد پسته می رسد. متخصصان تغذیه همچنین به افراد توصیه می کنند برای هضم مقدار کافی آب بنوشند. در غیر این صورت ممکن است بعد از خوردن آن دچار ناراحتی معده شوند.
خرید پسته برای استفاده از روغن آن
روغن پسته، روغنی بسیار سالم و خوشمزه است که از پسته استخراج میشود، خاصیتهای ضد التهابی، ضد اکسیدانی، ضدعفونی کننده و آنتیباکتریال دارد. روغن پسته حاوی چربیهای نیمه اشباع و غیر اشباع مفید مانند اسید چرب اومگا-9، اومگا-6 و اومگا-3 است که به سلامت قلب و مغز کمک میکنند. همچنین، حاوی ویتامین E، آنتی اکسیدان قویی است که در محافظت از سلولهای بدن مؤثر است. به علاوه، روغن پسته میتواند به بهبود سلامت پوست و موها کمک کند و به دلیل خواص ضد التهابی و ضدعفونی کنندهای که دارد، میتواند در محافظت از سلامت دستگاه گوارش هم مؤثر باشد.
روغن این آجیل به از بین بردن لکه های رنگدانه کمک می کند و پوست را نرم تر می کند. ماده لوتئین است که در ترکیب آن گنجانده شده است، یک آنتی اکسیدان است که بینایی را نیز تقویت می کند. لوتئین تقریباً یک فیلتر نوری است که از شبکیه در برابر تخریب محافظت می کند. پتاسیم و منیزیم رگ های خونی را تقویت کرده و ضربان قلب را عادی می کند.
خوردن این آجیل پوست را مرطوب و تغذیه می کند و همچنین خاصیت ارتجاعی آن را افزایش می دهد. محتوای اسیدهای چرب غنی نیز مسئول همین امر است. همچنین با داشتن ویتامین E از خشکی پوست خلاص می شود. این به عنوان یک محتوای ضد پیری عمل می کند و به پوست کمک می کند تا به طور طبیعی با طراوت و ظاهر جوان تر به نظر برسد.
این آجیل همچنین حاوی B6 و منیزیم است که برای خواب مفید است. یک اونس از این مغز که حدود یک ساعت قبل از خواب خورده میشوند، شما را برای یک خواب راحت آماده میکند.
از جمله فواید احتمالی پسته برای سلامتی:
سطوح بالای اسیدهای چرب غیر اشباع و پتاسیم. هر دو دارای ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند.
آنها می توانند شانس ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهند.
پسته سرشار از فیبر، مواد معدنی و چربی غیراشباع است که می تواند به کنترل قند خون، فشار خون و کلسترول شما کمک کند.
فیبر و پروتئین آنها باعث می شود برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید. این فیبر همچنین می تواند با کمک به باکتری های “خوب” بر روده شما تأثیر مثبتی داشته باشد.
آنها می توانند به شما در مدیریت وزن کمک کنند زیرا یک میان وعده مغذی و رضایت بخش هستند. این ممکن است به شما کمک کند به طور کلی کمتر غذا بخورید و وزن کم کنید.
برخی از مطالعات نشان می دهد که خوردن پسته باعث کاهش چربی و قند (شاخص گلیسمی) در خون می شود و همچنین انعطاف پذیری و لحن رگ های خونی شما را بهبود می بخشد.
اگر چه پسته خام سدیم زیادی ندارد (یک فنجان حدود 1 میلی گرم دارد)، این در مورد پسته بو داده که اغلب نمک زده می شود، صادق نیست. یک فنجان پسته بو داده خشک با نمک 526 میلی گرم سدیم دارد. سدیم بیش از حد می تواند منجر به مواردی مانند فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته شود.
اگر دچار عدم تحمل فروکتان هستید – واکنش بدی به یک نوع کربوهیدرات – پسته ممکن است شکم شما را آزار دهد. اگر چنین است، ممکن است به موارد زیر دچار شوید:
- نفخ
- حالت تهوع
- درد در شکم شما
پسته بدون کلسترول و منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی است، از جمله:
منگنز
فسفر
فلز مس
ویتامین B6
آنها همچنین مقدار زیادی پتاسیم دارند. در واقع، یک وعده ۲ اونسی پتاسیم بیشتری نسبت به یک موز بزرگ دارد و به اندازه یک فنجان بروکلی پخته شده فیبر دارد.
جدول ارزش غذایی در خرید 100 گرم پسته
پروتئین | 20 گرم |
کلسیم | 130 میلی گرم |
فسفر | 500 میلی گرم |
آهن | 7.5 میلی گرم |
پتاسیم | 950 میلی گرم |
مواد چرب | 54 گرم |
جلوگیری از مسمومیت
به لطف سلنیوم که به مقدار زیاد در پسته وجود دارد، عملکرد سیستم ایمنی بدن تحریک می شود و از مسمومیت های ناشی از تاثیر فلزات سنگین بر بدن نیز جلوگیری می شود. از جوشانده آن در طب عامیانه برای مبارزه با کم خونی و خستگی استفاده می شود.
استفاده در آشپزی
پسته برای شیرینی پزی استفاده می شود – بستنی، آب نبات، پخت. آنها را با شکلات، عسل، باقلوا، کوکی ها اضافه می کنند. آجیل به خوبی با غذاهای دریایی و گوشت سازگار است. یکی از ساده ترین دستورها سالاد پسته و مرغ است: 100 گرم فیله مرغ، فلفل قرمز قرمز (یک تکه)، 100 گرم پنیر و پسته به دلخواه. می توانید غذا را با روغن زیتون یا خامه ترش مزه دار کنید.
ضررهای احتمالی پسته
پسته نیز مانند سایر آجیل ها به طور کلی می تواند باعث ایجاد حساسیت شود. علاوه بر این، محتوای کالری آن بالا است – حدود 550-560 کیلو کالری در هر 100 گرم. با این حال، این کمتر از گردو (650)، بادام (610) یا فندق (حدود 630) است.
خرید انواع پسته
انواع مختلفی از از این محصول در بازار وجود دارد که هر کدام با توجه به ظاهر و ویژگی هایی که دارند نام خاصی را گرفته اند. انواعی مانند اکبری، احمد آقایی، اکبری، فندقی و کله قوچی. تمامی این ها در آجیل و خشکبار گلچین وجود دارد و می توانید به صورت آنلاین و حضوری خریداری نمایید.
پسته چگونه مصرف می شود؟
حدود 90 درصد پسته به عنوان تنقلات بدون پوست مصرف می شود. محصول پوسته دار در پخت و پز و تجارت در قنادی، بستنی، آب نبات، محصولات نانوایی و طعم دهنده برای پودینگ استفاده می شود.
این محصول تا یک سال در یخچال یا تا 3 سال در فریزر تازه می ماند (بدون پوست یا با پوست).
می توانید آنها را به صورت خام، به تنهایی و در مواردی مانند:
- سالاد
- بستنی یا ژلاتو
- باقلوا (یک شیرینی شیرین)
- کره آجیل
- بیسکوتی
- شیرینی ترکی
- ماست
خرید اینترنتی پسته
امروزه خرید آنلاین بسیار رایج شده است. خرید پسته از این موضوع مستثنی نیست. بسیاری از افراد ترجیح می دهند که بدون خروج از خانه از طریق دستگاه های هوشمند خرید خود را انجام دهند. آجیل گلچین از فعالین فروش آجیل و خشکبار در سراسر ایران می باشد. با خرید آنلاین آجیل در اسرع وقت آن را درب منزلتان تحویل بگیرید.
سوالات متداول پیرامون پسته
آیا پسته سالم تر از بادام است؟
هم پسته و هم بادام برای قلب سالم هستند و دارای کالری و پروتئین مشابهی هستند. بادام حاوی آنتی اکسیدان بیشتری ویتامین E است که به محافظت از سلول های پوست کمک می کند.
آیا خوردن پسته زیاد مفید است؟
افراط در مصرف این آجیل می تواند منجر به عوارض جانبی متعددی از جمله آلرژی، افزایش وزن، افزایش خطر سرطان، سنگ کلیه، مشکلات گوارشی و فشار خون بالا شود.
چند پسته می توانید بخورید؟
اکثر متخصصان تغذیه به بیماران خود توصیه می کنند که هر روز بیش از دو اونس (56 گرم) از این آجیل مصرف نکنند. برای پسته های پوست کنده، به 90 عدد می رسد. متخصصان تغذیه همچنین به افراد توصیه می کنند برای هضم مقدار کافی آب بنوشند. در غیر این صورت ممکن است بعد از خوردن پسته دچار ناراحتی معده شوید.
آیا می توانم هر شب پسته بخورم؟
پسته ها با داشتن پروتئین، ویتامین B6 و منیزیم به جکپات خواب آور تبدیل می شوند که همگی به خواب بهتر کمک می کنند. با این حال، از دیوانگی پوسته شکن خودداری کنید. لندن هشدار می دهد: “از یک اونس آجیل تجاوز نکنید.” هر چیزی که بیش از حد کالری داشته باشد می تواند اثر معکوس داشته باشد و شما را بیدار نگه دارد!
چرا این محصول گران است؟
پسته به چند دلیل گران است: جدا از نیازهای آشکار (مانند آب کافی و زمین حاصلخیز در آب و هوای مناسب برای رشد درختان)، پسته به مقدار زیادی کار عملی برای برداشت نیاز دارد. البته نیروی کار برای کشاورزان نیز هزینه پرهزینه ای دارد.
آیا این آجیل برای مو مفید است؟
پسته به تقویت و درخشندگی مو کمک می کند. این به این دلیل است که سرشار از بیوتین است. بیوتین اساسا به مبارزه با ریزش مو کمک می کند و همچنین با انعطاف پذیری بیشتر رشته های مو، موهای خشک را تغذیه می کند. می توانید این آجیل را به عنوان میان وعده در برنامه غذایی خود قرار دهید یا حتی ماسک درست کنید.
آیا ایران بهترین پسته را دارد؟
علاوه بر رطوبت بالا و فشار هوا در ارتفاعات، شرایط برای کاشت پسته در ایران بهترین است. اکبری، احمد آقایی، کله قوچی و فندقی از خوشمزه ترین انواع هستند. آنها از نظر سلیقه در سراسر جهان بی رقیب هستند.
بهترین زمان برای خوردن کی است؟
خوردن پسته بین ساعت 18 تا 21 هر شب برای افزایش سطح ملاتونین بسیار موثر است. مدتی طول می کشد تا آنها هضم شوند، خون تریپتوفان را به غده صنوبری منتقل کند و ملاتونین اضافی تولید شود. و این فقط آجیل نیست که برای خواب ما مفید است. همچنین روغن موجود در آنهاست.
آیا پسته تعداد اسپرم را افزایش می دهد؟
پسته سلامت جنسی را افزایش می دهد. علاوه بر این، پسته یک آجیل محبوب برای مردان در خاورمیانه است زیرا کیفیت اسپرم را در کیفیت نعوظ ارتقا می دهد. این یکی از معدود غذاهایی است که منبع غنی از خواص تقویت کننده جنسی است.
کدام کشور بیشترین پسته را دارد؟
آمریکا، ایران و ترکیه بزرگترین کشورهای تولید کننده پسته هستند که 97 درصد پسته را در جهان تولید می کنند. ایالات متحده با اختلاف بزرگترین کشور تولید کننده و صادر کننده است و پس از آن ایران و ترکیه.
پسته اکبری یکی از معروف ترین پسته ها در جهان است که کل جهان آن را با نام پسته ایرانی می شناسند و از لحاظ قیمتی نسبت به بقیه انواع دارای قیمت بالاتری است. استان های خراسان، کرمان و سمنان از تولیدکنندگان بزرگ آن هستند. این نوع دارای میوه های بادامی شکل، کشیده و درشت می باشد.
ویژگی خاص این محصول چیست؟
پسته سرشار از فیبر، مواد معدنی و چربی غیراشباع است که می تواند به کنترل قند خون، فشار خون و کلسترول شما کمک کند. فیبر و پروتئین آنها باعث می شود برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید. این فیبر همچنین می تواند با کمک به باکتری های “خوب” بر روده شما تأثیر مثبتی داشته باشد.
آیا می توانم صبح با معده خالی بخورم؟
برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف آجیل هایی مانند پسته و گردو در صبح به کاهش وزن افراد کمک کرده است. اینها همچنین سرشار از فیبر هستند و برای سلامت گوارش شما عالی هستند.
آیا این آجیل سرشار از روی است؟
مقدار روی تغذیه پسته تقریباً مناسب است. 2.34 در 100 گرم پسته و 0.66 در 28 گرم. با مصرف حداقل ده عدد پسته در روز می توانید روی تغذیه پسته را جذب کرده و مقدار مورد نیاز روی را در بدن تامین کنید.
چرا این آجیل مرا خوشحال می کند؟
پسته سرشار از فیبر و پروتئین است که به شما کمک می کند احساس سیری کنید و احتمال پرخوری را کاهش دهید. تحقیقات نشان میدهد که اگر قصد کاهش وزن دارید، پسته بدون پوست بهترین انتخاب است.
آیا پسته چربی شکم را کاهش می دهد؟
پسته می تواند راه حلی برای کاهش چربی شکم باشد. یک مطالعه جدید نشان داد که این آجیل نه تنها می تواند به کاهش وزن کمک کند، بلکه می تواند دور کمر آنها را نیز اصلاح کند. مطالعه ای که توسط مرکز داده های غذایی وزارت کشاورزی ایالات متحده انجام شد بیان می کند که خوردن این آجیل به طور منظم می تواند به کاهش چربی شکم و همچنین کاهش وزن کمک کند.
آیا پسته برای مغز مفید است؟
پسته به عنوان غذای مغز نیز محبوبیت زیادی پیدا می کند. برخی از مطالعات ثابت کرده اند که این آجیل قدرت و تمرکز مغز را افزایش می دهد. محققان دانشگاه لوما لیندا ثابت کردند که خوردن آجیل عملکرد امواج مغزی را بهبود می بخشد.
آیا پسته روی تستوسترون تاثیر دارد؟
برخی از آجیل ها بر سطح تستوسترون تأثیر منفی می گذارند. به عنوان مثال، بادام، پسته و گردو با افزایش هورمون گلوبولین پیوند دهنده به هورمون جنسی (SHBG) سطح تستوسترون را کاهش می دهند. علاوه بر این، با تستوسترون ترکیب می شود و ترشح آن را کاهش می دهد و عملکرد آن را کاهش می دهد.
آیا پسته می تواند عضله بسازد؟
خوردن این آجیل می تواند جذب آهن را افزایش دهد زیرا دارای مس بالایی است که به جذب بیشتر آهن از غذا به بدن کمک می کند. آهن همچنین به تولید سلولها و هورمونهای جدید کمک میکند که باعث رشد و ترمیم عضلات میشوند. این محصول در مقایسه با سایر آجیل ها کالری کمی دارند اما پروتئین بالایی دارند.
آیا پسته برای شکم مفید است؟
آجیل مملو از اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) است که باعث افزایش ترشح هورمونهایی میشود که به تنظیم متابولیسم گلوکز و افزایش ترشح انسولین کمک میکنند، که هر دو به کاهش قند خون و در نتیجه کاهش تهنشین شدن چربی در ناحیه وسط بدن کمک میکنند.