۶ غذای مفید برای کبد

6 غذای مفید برای کبد

کبد یک عضو چند وظیفه ای باورنکردنی است. شما می توانید این اندام حیاتی را به عنوان یک سیستم فیلتر در نظر بگیرید. این به بدن شما کمک می کند تا از شر سموم خلاص شود و در عین حال مواد مغذی را از غذاهایی که می خورید جمع آوری کند.

وقتی صحبت از سلامت کبد به میان می‌آید، همه غذاها یکسان ساخته نمی‌شوند. این امر به ویژه در صورت ابتلا به بیماری هایی مانند سیروز یا هپاتیت C صادق است که می تواند کبد شما را در فیلتر کردن مواد مغذی و هدر رفتن آن طور که باید دشوار کند.

خوردن غذاهای مفید برای کبد مانند موارد زیر می تواند به کاهش آسیب ناشی از بیماری کبد کمک کند. به یاد داشته باشید، قبل از ایجاد هر گونه تغییر بزرگ در رژیم غذایی خود، با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید.

 آجیل فروشی اینترنتی گلچین مصرف آووکادوها،قهوه،ماهی روغنی،روغن زیتون،گردو و کربوهیدرات های پیچیده را به شما توصیه میکند که در پایین توضیح خلاصه ای به شما درباره این محصولات میدهیم.

۱. آووکادو

آووکادو جزء اصلی بسیاری از غذاهاست. آنها از نظر فنی بخشی از خانواده توت ها هستند و مزایای سلامتی زیادی از جمله بهبود سلامت کبد را ارائه می دهند.

تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۵ به نقش برخی غذاها در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) نگاهی انداخت. محققان گزارش می دهند که آووکادو ممکن است به کاهش لیپیدها یا چربی های خون کمک کند و از آسیب کبدی جلوگیری کند.

تحقیقات بیشتری لازم است تا مطمئن شویم که آیا افراد مبتلا به NAFLD می توانند از خوردن آووکادو سود ببرند یا خیر.

آنچه شناخته شده است این است که افرادی که آووکادو می خورند احتمال بیشتری دارد که شاخص توده بدنی (BMI) و دور کمر کمتری داشته باشند. طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۳، آنها ممکن است سطوح بالاتری از کلسترول HDL (خوب) را نیز داشته باشند.

تصور می‌شود که برخی از این اثرات مربوط به فیبر بالا، چربی‌های سالم و محتوای آب آووکادو است. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن آووکادو ممکن است به درمان آسیب کبدی کمک کند. و خوردن غذاهای غنی از فیبر راه خوبی برای حمایت از سلامت کبد است.

۲. قهوه

فنجان قهوه روزانه شما ممکن است نقش بسیار مهمی برای سلامتی شما از آنچه فکر می کردید داشته باشد.

هنگامی که صحبت از سلامت کبد شما می شود، برخی از مطالعات نشان می دهد که قهوه خطر سیروز، سرطان و فیبروز در کبد را کاهش می دهد. مصرف منظم و متوسط آن حتی ممکن است به کند کردن روند بیماری های فعلی کبد کمک کند.

تحقیقات ۲۰۲۱ Trusted Source نشان می دهد که نوشیدن قهوه می تواند خطر ابتلا به بیماری کبد یا بیماری کبد چرب را تا حدود ۲۰ درصد کاهش دهد.

در همین مطالعه، نوشیدن قهوه خطر مرگ ناشی از بیماری کبد را تا ۴۹ درصد کاهش داد. همه انواع قهوه – بدون کافئین، فوری و آسیاب شده – اثرات مشابهی داشتند.

کلید چنین فوایدی نوشیدن روزانه قهوه است. برای سلامت کلی خود، بهتر است از افزودن شکر و کرم های مصنوعی خودداری کنید. در عوض، شیر لبنیات، شیر سویا شیرین نشده، شیر بادام، دارچین یا پودر کاکائو را جایگزین کنید.

از آنجایی که قهوه معمولا حاوی کافئین است، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) حداکثر ۴ تا ۵ فنجان ۸ اونس (۲۳۷ میلی لیتر) در روز را توصیه می کند، اگرچه مقدار مطمئن آن می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.

در مطالعه ۲۰۲۱ بالا، به نظر می رسید نوشیدن بیش از ۳ یا ۴ فنجان قهوه در روز محافظت کمی از کبد را فراهم می کند.

۳. ماهی روغنی

ماهی همچنین ممکن است برخی از فواید اساسی برای سلامت کبد شما، به ویژه انواع ماهی های روغنی داشته باشد.

بر اساس تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۵، ماهی های روغنی مانند سالمون می توانند به کاهش التهاب و تجمع چربی در کبد کمک کنند و در عین حال BMI کلی را کاهش دهند. ماهی های روغنی همچنین سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که برای سلامت قلب و مغز مفید هستند.

نویسندگان این بررسی دریافتند که ماهی روغنی با مصرف دو یا چند بار در هفته در کاهش چربی خون مفید است. اگر نمی توانید ماهی بخورید، مکمل های روغن ماهی ممکن است گزینه ای باشد که می توانید با پزشک خود یا یک متخصص تغذیه ثبت شده صحبت کنید.

یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان داد که رژیم غذایی سرشار از ماهی های روغنی ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد، شایع ترین نوع سرطان کبد را کاهش دهد. خطر ابتلا به سرطان کبد در افرادی که حداقل دو بار در هفته ماهی روغنی مصرف می کردند، ۵۴ درصد کمتر بود.

همچنین به نظر می رسد افرادی که از مکمل های روغن ماهی استفاده می کردند، بسته به نوع سرطان، خطر ابتلا به سرطان کبد را تا ۴۰ تا ۵۲ درصد کاهش می دهند.

۴. روغن زیتون

زمانی که روغن زیتون برای مدت طولانی مصرف شود، سلامت قلب را بهبود می بخشد. یک مطالعه بزرگ در سال ۲۰۲۰ نشان می دهد که خوردن بیش از نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را تا ۱۴ درصد کاهش دهد.

تعدادی از مطالعات کوچک منبع مورد اعتماد نشان می دهد که روغن زیتون می تواند به کاهش آنزیم های کبدی و چربی کبدی کمک کند که در ایجاد بیماری نقش دارند. روغن زیتون همچنین ممکن است میزان کلسترول HDL (خوب) را در خون افزایش دهد که می تواند برای کبد شما فوایدی داشته باشد.

روغن زیتون کالری بالایی دارد، بنابراین ممکن است بخواهید از آن در حد اعتدال استفاده کنید. می توانید روغن زیتون را به جای سس های چرب روی سالاد بپاشید، سبزیجات را با آن تفت دهید، یا سبزیجات ریشه ای را در فر با مقداری روغن تفت دهید. اگر می‌خواهید کالری دریافتی خود را کاهش دهید، روغن زیتون می‌تواند وعده‌های غذایی شما را سیر‌کننده‌تر کند تا کالری کمتری بخورید.

۵. گردو

آجیل ها، زمانی که به مقدار کم مصرف شوند، میان وعده های غنی از مواد مغذی هستند که چربی های سالم بالایی نیز دارند. علاوه بر تقویت سلامت قلب و عروق، آجیل ممکن است به کاهش بروز بیماری های کبدی نیز کمک کند.

در بین انواع آجیل، گردو یکی از مفیدترین منابع مورد اعتماد برای کاهش بیماری کبد چرب است. این به لطف محتوای آنتی اکسیدانی و اسیدهای چرب بالاتر آنها است. گردو دارای بیشترین اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۳ و همچنین آنتی اکسیدان های پلی فنل است.

در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۱ انجام شد، به شرکت‌کنندگان روزانه ۲۸ گرم (۱ اونس) گردو به عنوان بخشی از رژیم مدیترانه‌ای داده شد. افرادی که حداقل ۵ یا ۶ بار در هفته گردو می‌خورند نسبت به افرادی که کمتر گردو می‌خورند، کاهش چربی کبدی (داخل کبدی) به‌طور قابل‌توجهی بیشتر است. این کاهش چربی با مزایای کلی ضد التهابی و سلامت متابولیک همراه بود.

برای دریافت این فواید بالقوه، سعی کنید گردو را روی سالاد، بلغور جو دوسر یا ماست بپاشید.

۶. کربوهیدرات های پیچیده

در حالی که کل رژیم غذایی شما نباید از کربوهیدرات تشکیل شود، شما می خواهید تعادلی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی های سالم مصرف کنید.

کربوهیدرات های پیچیده بهتر از کربوهیدرات های ساده هستند زیرا دیرتر متابولیزه می شوند و از نوسانات گسترده قند خون جلوگیری می کنند. به همین دلیل است که بهترین کار برای افراد مبتلا به NAFLD است که کربوهیدرات های پیچیده را به کربوهیدرات های ساده انتخاب کنند، همانطور که موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی (NIDDK) توصیه می کند.

کربوهیدرات های تصفیه نشده همچنین دارای مواد مغذی ضروری مانند روی، ویتامین های B و سطوح فیبر بالاتری هستند که همگی برای سلامت کبد و متابولیسم مهم هستند. نکته کلیدی انتخاب کربوهیدرات های غلات کامل است، مانند:

برنج وحشی نان و پاستا سبوس دار برنج قهوه ای جو کامل چاودار ذرت بلغور

بردن

به عنوان یک قانون کلی، غذاهای کامل برای کبد و بقیه بدن شما بهترین هستند. وقتی صحبت از اضافه کردن غذاها به رژیم غذایی شما می شود، پزشک یا یک متخصص تغذیه ثبت شده بهترین منبع شما برای شناخت بهترین غذاها برای شماست.

برخی از بیماری های کبدی ممکن است به رژیم غذایی تخصصی تری نیاز داشته باشد. در برخی موارد، افراد مبتلا به بیماری کبدی پیشرفته ممکن است نتوانند چربی هایی را که می خورند جذب کنند و ممکن است مجبور شوند روغن و ماهی های چرب را محدود کنند.

به طور معمول، برای افراد مبتلا به هموکروماتوز توصیه می شود از مصرف آهن خودداری کنند، در حالی که افراد مبتلا به هپاتیت C ممکن است نیاز به محدود کردن مصرف آهن و نمک داشته باشند. پزشک یا متخصص تغذیه شما می‌تواند در مورد اینکه کدام غذاها را بخورید و از کدام‌ها اجتناب کنید اطلاعات بیشتری به شما بدهد.

اگر با وجود خوردن غذاهای مناسب کبد، در مدت زمان کوتاهی وزن زیادی از دست دادید، با پزشک خود تماس بگیرید. این می تواند به این معنی باشد که کبد شما مواد مغذی را به طور موثر پردازش نمی کند. ممکن است به یک متخصص تغذیه ارجاع داده شوید که در مورد هر گونه تغییری که ممکن است در رژیم غذایی خود لازم باشد به شما توصیه کند.

علاوه بر مصرف غذاهای مناسب برای کبد، پزشک شما ممکن است کاهش وزن را در صورت ابتلا به بیماری کبد چرب یا پرهیز از الکل در صورت آسیب کبدی ناشی از مصرف الکل توصیه کند.

امتیاز دهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *