آلرژی به آجیل

آلرژی به آجیل

آلرژی به آجیل چیست؟

اگر به آجیل حساسیت دارید، خوردن – یا حتی فقط در معرض آن – مقدار کمی از آن می تواند واکنش آلرژیک ایجاد کند. آجیل یکی از رایج ترین محرک های آنافیلاکسی است – یک واکنش شدید که می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

آلرژی به آجیل زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن نسبت به پروتئین موجود در آجیل بیش از حد حساس شود. قرار گرفتن در معرض آجیل باعث واکنش آلرژیک می شود.

آلرژی به آجیل در استرالیا رایج تر می شود و می تواند بسیار جدی باشد. از هر ۵ کودکی که به آجیل آلرژی دارد، ۱ نفر به مراقبت های پزشکی اورژانسی نیاز دارد. افراد بسیار حساس اگر در معرض آثار کوچکی از آجیل قرار گیرند، می توانند واکنش نشان دهند: مثلاً از طریق خوردن، تنفس یا دست زدن به آجیل.

از هر ۱۰۰ نفر ۲ نفر به آجیل آلرژی دارند. آلرژی به آجیل بیشتر در نوزادان و کودکان خردسال شایع است، اما گاهی اوقات برای اولین بار در بزرگسالان ظاهر می شود. از هر ۱۰۰ نوزاد، ۳ نوزاد به بادام زمینی حساسیت دارند. از هر ۵ مورد ۱ مورد از آن رشد می کند، اما بقیه احتمالاً در بزرگسالی به بادام زمینی حساسیت دارند. حدود ۱ نفر از هر ۳ نفر مبتلا به آلرژی به آجیل به بادام زمینی و مغزهای درختی مانند بادام، آجیل ماکادمیا و بادام هندی حساسیت دارند.

افراد ممکن است به انواع مختلف آجیل حساسیت داشته باشند. رایج ترین آنها بادام زمینی، بادام، آجیل برزیلی، بادام هندی، فندق، آجیل ماکادمیا، پسته و گردو هستند.

علت آلرژی به آجیل چیست؟

کودکان ممکن است از طریق شیر مادر، تماس نزدیک با افرادی که آجیل زیادی می خورند یا از طریق ماساژ پوست با روغن های حاوی پروتئین آجیل نسبت به آجیل حساس شوند.

علائم حساسیت به آجیل چیست؟

واکنش خفیف به آجیل ممکن است علائم زیر را ایجاد کند:

  • کهیر یا جوش
  • تورم صورت، لب ها و/یا چشم ها
  • استفراغ، درد معده یا اسهال

حتی اگر معمولاً فقط یک واکنش آلرژیک خفیف به آجیل دارید، باز هم در خطر ابتلا به آنافیلاکسی هستید. علائم آنافیلاکسی عبارتند از:

  • تنفس دشوار/پر سر و صدا
  • زبان متورم
  • گلو متورم و سفت
  • مشکل در صحبت کردن و/یا صدای خشن
  • خس خس سینه یا سرفه های مداوم
  • سرگیجه
  • سقوط – فروپاشی
  • رنگ پریدگی و شل شدن (کودکان خردسال)

آنافیلاکسی به طور بالقوه تهدید کننده زندگی است و نیاز به درمان فوری پزشکی دارد. می توانید اطلاعات بیشتری در مورد آنافیلاکسی در وب سایت ASCIA بخوانید.

آلرژی به آجیل چگونه درمان می شود؟

اگر شما یا فرزندتان نسبت به خوردن آجیل واکنش نشان داده اید، اولین قدم این است که به پزشک مراجعه کنید. ممکن است شما را نزد یک متخصص آلرژی بفرستند که آزمایش پوست یا خون انجام دهد تا ببیند به چه چیزی حساسیت دارید. ممکن است به انواع مختلف آجیل حساسیت داشته باشید.

هیچ درمانی برای آلرژی به آجیل وجود ندارد. تنها درمان اثبات شده این است که به طور کامل از قرار گرفتن در معرض آجیل هایی که به آنها حساسیت دارید اجتناب کنید. تحقیقات در مورد چگونگی جلوگیری از آلرژی به آجیل در افرادی که ممکن است در معرض خطر باشند، و چگونگی “خاموش کردن” آلرژی به آجیل با استفاده از ایمونوتراپی در حال انجام است.

اگر در معرض خطر آنافیلاکسی هستید، ممکن است یک تزریق کننده خودکار آدرنالین (EpiPen یا Anapen) به شما داده شود. شما همچنین باید یک برنامه اقدام آنافیلاکسی داشته باشید تا شما و سایرین بدانند اگر در معرض آجیل قرار گرفتید چه کاری انجام دهید.

زندگی با آلرژی به آجیل

اگر به آجیل حساسیت دارید، باید از قرار گرفتن در معرض آنها خودداری کنید، اگرچه اجتناب از تمام آثار آجیل می تواند بسیار سخت باشد. ASCIA مجموعه ای از برگه های اطلاعاتی با نکاتی در مورد اجتناب از غذاهای مختلف دارد. به خصوص:

  • همیشه برچسب مواد غذایی را بخوانید.
  • مراقب چاقوها و چنگال ها، سطوح آشپزخانه، بشقاب های باربیکیو، کره و مارگارین مشترکی که ممکن است آلوده باشند، باشید.
  • هنگام بوسیدن یا در آغوش گرفتن فردی که آجیل خورده است مراقب باشید (اثر آن روی دست ها، لب ها، دندان ها، ریش و سبیل باقی می ماند).
  • هنگام غذا خوردن در بیرون از خانه بیشتر مراقب باشید. غذاهای آسیایی می توانند به خصوص خطرناک باشند، اگرچه آجیل نیز اغلب در پستو، سس سالاد و بسیاری از غذاهای دیگر نیز استفاده می شود.
  • در سفر همیشه یک منبع غذایی سالم همراه خود داشته باشید.
  • هنگام خوردن سایر محصولات آجیل مراقب باشید – حتی اگر فکر نمی کنید به آنها حساسیت دارید. شما در معرض افزایش خطر ابتلا به آلرژی به یک آجیل جدید هستید.
  • همیشه خود تزریق کننده آدرنالین (EpiPen یا Anapen) را با خود داشته باشید.
  • به دیگران در مورد آلرژی خود بگویید و اگر در معرض آجیل قرار گرفتید چه کاری انجام دهید.
  • اگر شک دارید، غذا را نخورید.

کودکان باید غذای خود را به مدرسه و مهمانی ببرند و نباید غذای خود را با کودکان دیگر به اشتراک بگذارند یا عوض کنند. آنها ممکن است نیاز داشته باشند که در محلی جدا از سایر کودکانی که آجیل می خورند غذا بخورند.

امتیاز دهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *