تفاوت بین گردو و پکان چیست؟

تیم تولید محتوای گلچین
آخرین بروز رسانی: 5 مهر 1402
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
گردو و پکان

گردو و پکان یکی از انواع آجیل است که از نظر ظاهری شباهت زیادی به هم دارند که برای تهیه انواع دسر و صبحانه از آن استفاده می‌شود. گردو و پکان از نظر خواص و طعم با هم متفاوت هستند. با داشتن تفاوت بالا گردو و پکان سبب شده برای مصارف مختلف از آن استفاده شود. در ادامه مطلب همراه با وبلاگ آجیل فروشی آنلاین گلچین باشید تا با خصوصیات گردو و پکان بیشتر آشنا شوید.

خصوصیات گردو و پکان چیست؟

پکان نوعی آجیل درختی است که بافتی ترد و طعمی شیرین دارد و نسبت به گردو غنی‌تر و ارزش غذایی بالاتری دارد. پکان به عنوان آجیل لوکس شناخته شده که به عنوان میان‌وعده برای تهیه دسر و انواع شیرینی‌جات استفاده می‌شود. این میوه شگفت انگیز توسط درخت شاهین در آمریکای شمالی تولید می‌شود و مکزیک بزرگترین تولید‌کننده پکان در جهان است به طوری که ایالت متحده در رتبه دوم قرار دارد. پکان وحشی در دهه  ۱۸۸۰ به صورت تجاری کشت شد و با نان گردوی آمریکایی شناخته شد که امروزه در برخی از مناطق گرمسیر ایران از جمله جنوب کرمان و دزفول کشت می‌شود. از مهم‌ترین خصوصیات گردو و پکان عبارتند‌از:

  • گردو پکان دارای مقادیر زیادی مغز است که پوسته بیرونی آن به رنگ قهوه‌ای روشن و صاف است در صورتی که پوسته گردو برآمدگی‌های بیشتری دارد. پوسته پکان دارای رگه‌ها و لکه‌های قهوه‌ای تیره است و رنگ یکنواخت‌تری دارد. مغز پکان حالت مستطیل‌تری دارد در حالی که مغز گردو دایره‌ای شکل بوده و شبیه مغز انسان است.
  • پکان طعمی شیرین، آجیلی و کره‌ای دارد و در تهیه انواع غذا‌های شیرین کاربرد دارد. گردو را می‌توان به صورت خام خورد ولی پکان بیشتر برای پخته دسر استفاده می‌شود. پکان طعم کمی شیرین دارد و به راحتی جویده می‌شود پکان مانند گردو طعمی تلخ ندارد و همواره مورد علاقه کودکان است.
  • پکان منبع غنی از پروتئین است و ماندگاری بالایی دارد. این نوع آجیل سرشار از چربی‌های سالم بوده و باعث کنترل سطح قند خون می‌شود. گردو با داشتن ‌۱۸۵ کالری در هر انس و پکان با ‌۱۹۶ کالری در اونط در رتبه بالایی قرار گرفته‌است. گردو پکان دارای مقادیر زیادی چربی غیر اشباع است و برای بدن انسان مفید و باعث متعادل شدن سطح کلسترول و حفظ سلامت قلب و عروق می‌شود. گردو چربی کمتری دارد و داری مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا۳ است که باعث تقویت عملکرد مغز می‌شود.
  • پکان و گردو منابع غنی از ویتامین و مواد معدنی است که باعث ساخت گلبول‌های قرمز می‌شود. گردو تانن زیادی دارد و با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند و باعث کاهش التهاب در سراسر بدن می‌شود. پروتئین از اصلی‌ترین مواد غذایی گردو است که باعث سلامت سلولی، ترمیم ماهیچه‌ها و بافت‌ها، عملکرد سیستم حیاتی و غیره می‌شود.

موارد استفاده از گردو و پکان 

گردو و پکان در دنیای آشپزی کاربرد بالایی دارند و با داشتن طعم و تطبیق پذیری عالی در تهیه انواع دسر و غذاهای شیرین و خوش‌مزه استفاده می‌شود. از مهم‌ترین خصوصیات پکان نسبت به گردو می‌توان به طعم ملایم آن اشاره نمود که برای دسرهای سبک گزینه ایده آلی است. شما می‌توانید پکان را به آرامی روی ماهیتابه در حرارت متوسط قرار دهید و انواع سالادها را با طعم و بافت ترد تهیه کنید. گردو بیشتر به عنوان چاشنی با پنیر استفاده می‌شود که این امر باعث کاهش تلخی گردو می‌شود. روغن پکان طعم سبک‌تری دارد و برای پخت و پز گزینه‌ای عالی است. روغن گردو به عنوان روغن تکمیلی برای پخت انواع غذا استفاده می‌شود که نسبت به سایر روغن‌های حیوانی کم ضرر‌تر است.

کره گردو طعمی تلخی دارد که با کمک نمک می‌توان تلخی آن را گرفت. طعم شیرین به بهتر شدن این کره کمک می‌کند که به همراه نان تست به عنوان صبحانه و میان وعده مصرف می‌شود. کره پکان طعمی تلخ ندارد و با ترکیب کردن آن با طعم‌های مثل دارچین بسیار ایده‌آل است.

شناخت کامل گردو و پکان 

پکان یکی از محبوب‌ترین آجیل‌های آمریکای شمالی و مرکزی است که بافتی صیقلی و ترددی دارد که برای تهیه انواع دسر و شیرینی‌جات استفاده می‌شود. پکان یکی از تنقلات سالم و مقوی است که به عنوان میان‌وعده از آن استفاده می‌شود. گردو از بهترین مغزیجات و میوه درخت گردو است که بیشتر به صورت خام استفاده می‌شود. گردو مانند پکان در پخت انواع شیرینی‌جات، دسر و کیک استفاده می‌شود که طعم بی نظیری در فسنجان ایجاد می‌کند. گردو و پکان از نظر ظاهری کمی با ما هم متفاوت هستند به طوری‌که پکان به رنگ قهوه‌ای روشن، مستطیل و صاف است که به ساقه گیاه متصل می‌شود کمی نوک تیز بوده و به پایین گرد می‌شود. پوسته پکان مستطیلی شکل بوده و که دو قسمت تقسیم بندی می‌شود.  مغز پکان نسبت به گردو تیره‌تر است، پکان چین و چروک یا برآمدگی‌های کمتری نسبت به گردو دارد و یکنواخت‌تر است. داخل هر گردو یک پوسته بسیار نازک و کاغذی قرار دارد که به وسیله رج و شیارهای مختلف از ام جدا می‌شود.

پکان نسبتا به گردو کمی شیرین‌تر و خشک‌تر است به همین دلیل برای تهیه انواع دسرهایی مانند پاز سیب مناسب است. گرده طعمی گس مانند دارد و  دارای بافتی کاملا کره‌ای و ترد است، گردو نسبت به پکان دارای طعمی دلپذیر و چرب است و برای تهیه انواع کیک و بستنی فوق العاده است.

انواع گردو و پکان 

بیش از ۵۰۰ نوع درخت پکان در جهان وجود دارد که از نظر طعم، رنگ، شکل، اندازه و بافت متفاوت هستند. پکان له دلیل داشتن پوسته نازکی به راحتی می‌شکند و کشت می‌شود پکانی‌های که پوسته نازک‌تری دارند مغز گوشی دارد و مرغوب‌تر است. پکان با دلیل طعم بی‌نظیری که دارد که از نظر تجاری محبوب‌تر است. پکان و گردو نسبت به ترکیبات غذایی شبیه هم هستند و سرشار از چربی‌‌های سالم و انواع مواد معدنی است. پکان دارای مقادیر زیادی چربی‌های غیر اشباع است که به کنترل سطع قند خون، فشار خون و کلسترول کمک خوبی می‌کند.

گردو و پکان دارای مقادیر زیادی ویتامین ‌B بوده که به سوخت و ساز بدن کمک کرده و تقویت ریشه موها می‌شود. پکان دارای مقادیر زیادی روی است که بر روی سلامت سیستم ایمنی بدن تاثیر دارد و دارای میزان زیادی منگنز است و باعث تقویت حافظه می‌شود.

امتیاز دهید

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.