نقش آجیل و بعضی از مواد غذایی برای جلوگیری از آلزایمر

تیم تولید محتوای گلچین
آخرین بروز رسانی: 27 خرداد 1402
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
آلزایمر و مصرف آجیل

مطالعه اخیری که توسط تیم امیلیو راس، سرآشپز “واحد لیپیدها در بیمارستان کلینیک بارسلونا” انجام شد، نشان می دهد که مصرف همیشگی آجیل با حافظه کاری خوب همراه است یا به معنای ذخیره بهتر مواد کوتاه مدت است. در زیر گزیده هایی از دو موضوع، “آجیل برای حافظه: یک دلیل دیگر برای خوردن روزانه آنها” و “غذایی برای جلوگیری از آلزایمر” آورده شده است. در ادامه همراه ما با مقاله ای دیگر از آجیل فروشی آنلاین گلچین باشید.

مصرف زیاد غذاهای غنی از پلی فنول های معمولی فرهنگ و رژیم غذایی مدیترانه ای، مانند گردو و روغن زیتون بکر، با نمره بهتر در تست های حافظه و عملکرد شناختی جهانی در افراد مسن دارای عوامل خطر قلبی عروقی همراه است. این نتیجه تحقیقات جدیدی است که با شرکت کنندگان از Predimed (پیشگیری با رژیم غذایی مدیترانه ای)، بزرگترین آزمایش مداخله تغذیه ای با رژیم مدیترانه ای برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و سایر آسیب شناسی های مکرر در افراد پرخطر به دست آمده است.

برای خرید اینترنتی آجیل کلیک کنید.

در سال‌های اخیر، توجه تحقیقات بر روی ارزیابی اینکه چگونه آنتی‌اکسیدان‌های مختلف قادر به غیرفعال کردن گونه‌های فعال اکسیژن و محافظت در برابر استرس اکسیداتیو هستند، متمرکز شده است. گردو سرشار از ترکیباتی است که به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن ها مورد توجه قرار گرفته است. توصیه به خوردن روزانه گردو ساده است و به عنوان یک عادت غذایی سالم به راحتی قابل اجراست، ارزان و بدون عوارض جانبی، اما فواید زیادی برای سلامتی دارد.

کشف رابطه بین رژیم غذایی و عملکرد شناختی به یک اولویت علمی و در زمینه پیشگیری در بهداشت عمومی تبدیل شده است. در آزمایشی که توسط تیمی به سرپرستی امیلیو راس، رئیس بخش لیپیدها در بیمارستان کلینیک بارسلونا انجام شد، مصرف منظم گردو و نه سایر میوه‌های خشک، با حافظه کاری بهتر همراه است. نویسندگان آن را اینگونه تعریف می کنند: «سیستمی که امکان ذخیره کوتاه مدت اطلاعات را برای انجام وظایف کلامی و غیرکلامی مانند استدلال و درک مطلب فراهم می کند و آنها را برای پردازش اطلاعات بعدی در دسترس قرار می دهد».

به گفته نویسنده اصلی این تحقیق، سینتا والس-پدرت، “مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان های معمولی در رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند با زوال شناختی مرتبط با افزایش سن مقابله کند” و در نهایت، بروز بیماری های عصبی را کاهش دهد. آلزایمر.

گردو و جلوگیری از آلزامیر

یک نتیجه دلگرم کننده از تحقیقات انجام شده توسط مؤسسه ایالتی نیویورک برای تحقیقات پایه در ناتوانی های رشدی دپارتمان نوروشیمی به دست آمد. در آن، اثرات محافظتی عصاره گردو در برابر مرگ سلولی ناشی از پپتید بتا آمیلوئید (Aß) و استرس اکسیداتیو سلولی تایید شد. این پپتید جزء اصلی پلاک های پیری و رسوبات آمیلوئیدی عروق مغزی در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر است. این مؤلفه برای افزایش تولید رادیکال های آزاد در سلول های عصبی شناخته شده است که منجر به استرس اکسیداتیو و مرگ سلولی می شود.

به گفته Abha Chauhan، مدیر علمی تحقیقات نیویورک، «نتایج مطالعات قبلی ما و مطالعه فعلی (با اشاره به مطالعه Predimed) نشان می دهد که رژیم غذایی گردو ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را در جمعیت سالمند کاهش دهد. این را می توان به ترکیب منحصربفردی از خواص ضد آمیلوئیدوژن، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی گردو نسبت داد.

سایر مواد غذایی برای پیشگیری از آلزایمر

برخی از غذاهایی که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند نشان داده اند که می توانند از نورون ها محافظت کنند. این غذاها “بسیار محافظت کننده” هستند.

الف) میوه ها و سبزیجات، به ویژه آنهایی که رنگ های تند یا تیره دارند. از جمله سبزیجاتی که بیشترین قابلیت پیشگیری را دارند اسفناج، کلم بروکسل، کلم بروکلی، چغندر، فلفل، بادمجان، پیاز ارغوانی هستند… در میان میوه ها کشمش، آلو خشک، شاه توت، انگور سیاه، توت فرنگی، گیلاس، زغال اخته و…

ب) ماهی آبی، سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳. ماهی تن، ماهی خال مخالی، سالمون، ساردین، ماهی خال مخالی، آنچوی، قزل آلا… منبع فوق العاده ای از چربی های محافظ هستند.

ج) آجیل، همچنین سرشار از روغن های محافظ و ویتامین E. مصرف بادام، گردو و فندق و گردو به ویژه توصیه می شود.

د) مقادیر کافی روغن زیتون بکر برای پخت و پز. روغن زیتون بکر سطح کلسترول HDL (کلسترول “خوب” که به حذف کلسترول “بد” یا LDL کمک می کند) را افزایش می دهد و از نورون ها محافظت می کند.

ه) گونه هایی مانند زردچوبه، موجود در کاری (به نظر می رسد مصرف آن از تشکیل پلاک های آلزایمر در مغز جلوگیری می کند؛ در واقع هند، کشوری که بیشترین مصرف کاری در آن مصرف می شود، کشوری است که کمترین ابتلا به آلزایمر را دارد. در جهان).

و) مقداری ویتامین. چندین مطالعه نشان می دهد که ویتامین E و C با هم و همچنین ویتامین B12 و فولات ممکن است به پیشگیری از آلزایمر کمک کنند. یک رژیم غذایی متنوع می تواند دوزهای کافی از این ویتامین ها و عناصر کمیاب لازم برای استفاده موثر بدن از آنها را تضمین کند.

از سوی دیگر، توصیه می‌شود که چربی‌های ترانس موجود در برخی از غذاهای فرآوری‌شده را به طور کامل از رژیم غذایی حذف کنید، چربی‌های ترانس به‌طور گیج‌کننده روی برچسب‌ها به‌عنوان «چربی‌های هیدروژنه» یا «تا حدی هیدروژنه» شناخته می‌شوند. سایر غذاهایی که باید کاهش یابد: چربی های اشباع شده (منشا حیوانی)، آردهای تصفیه شده (در نان و شیرینی های سفید، ماکارونی سفید…) و شکر. یک مطالعه بسیار جدید از دانشکده پزشکی معتبر Mount Sinai در نیویورک نشان می دهد که یک رژیم غذایی کم کالری و کم کربوهیدرات می تواند علائم آلزایمر را کاهش داده و حتی معکوس کند.

امتیاز دهید

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.