راهنمای جامع انواع آجیل و خشکبار در ایران
فهرست مطالب
در اینجا یک راهنمای جامع انواع آجیل و خشکبار در ایران، از جمله بسیاری از انواع رایج، به علاوه نکاتی در مورد خرید، نگهداری و استفاده از این گروه غذایی با مواد مغذی وجود دارد.
قبل از ظهور کشاورزی، آجیل و دانه ها غذای اصلی قبایل عشایری بود که به دنبال غذا بودند. به دور از کاهش اهمیت آنها، ظهور جامعه متمدن، استفاده از آجیل را از رزق اولیه به غذاهای لذیذ با ارزش ارتقا داد. آجیل میوه های سخت پوست درختان آجیل هستند (به جز بادام زمینی که حبوبات هستند).
آجیل منبع غنی از پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی است. عیب اصلی آنها میزان بالای چربی آنهاست. با این حال، آجیل (و همچنین دانهها) که در حد اعتدال مورد استفاده قرار میگیرد، می تواند بخشی ارزشمند از رژیمهای غذایی گیاهی باشد. این گروه غذایی همه کاره می تواند طعم و مزه ترد را به همه چیز از سوپ گرفته تا دسر اضافه کند.
هشدار آلرژی
آجیل درختی و بادام زمینی، همانطور که معمولاً شناخته شده است، یک گروه اصلی آلرژن هستند. اگر این برای شما یا یکی از اعضای خانواده شما صادق است، از خوردن آن دوری کنید! برای مشاوره دقیق تر، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
خرید آجیل
مهم ترین عاملی که در خرید آجیل به صورت عمده باید در نظر گرفت این است که محتوای چربی آن ها را مستعد ترشیدگی می کند. به دنبال منبعی باشید که می دانید گردش مالی خوبی دارد تا اطمینان حاصل کنید که آجیل هایی که خریداری می کنید تا حد امکان تازه هستند.
آجیل های خریداری شده در سوپرمارکت ها یا فروشگاه های مواد غذایی ویژه در شیشه ها، قوطی ها و بسته های در بسته با خلاء در برابر قرار گرفتن در معرض هوا محافظت می شوند که به حفظ تازگی کمک می کند. با این حال، چنین بسته بندی اغلب به یک گروه غذایی نسبتاً گران قیمت اضافه می کند. همچنین میخواهید برچسبها را بخوانید تا از خرید آنهایی که با روغن برشته شده یا دارای مواد افزودنی هستند، خودداری کنید.

هنگام خرید آجیل در پوسته، به دنبال پوسته های همرنگ باشید. از خرید آنهایی که پوستههایی دارند که ترک یا سوراخ دارند خودداری کنید. آجیل ها باید نسبت به اندازه شان وزن داشته باشند و در پوسته آن ها جغجغه نکنند که نشان دهنده چاق بودن و چروک نشدن آجیل هاست. هنگام خرید آجیل پوست کنده، یک بار دیگر به دنبال یکنواختی، رنگ خوب و پرپشت بودن باشید.
از خرید آجیل بو داده شده در روغن خودداری کنید. با تمام آن روغن های طبیعی، افزودن روغن بیشتر به آجیل اضافی است.
نگهداری آجیل
نگهداری دقیق آجیل بسیار مهم است، زیرا محتوای چربی آنها باعث ایجاد ترشیدگی بلافاصله پس از پوسته شدن آنها می شود. آجیل های موجود در پوسته مشکل کمتری دارند. اگر در ظروف دربسته در جای خشک و خنک نگهداری شوند، برای چندین ماه نگهداری می شوند. با این حال، حتی آجیل های موجود در پوسته را بهتر است در ماه های گرم و مرطوب تابستان در یخچال نگهداری کنید.
آجیل های پوست کنده ای که در شیشه های شیشه ای درب محکم در دمای اتاق و به دور از نور مستقیم نگهداری می شوند، بسته به میزان تازگی آنها در هنگام خرید و دمای آشپزخانه شما، از ۱ تا ۲ ماه به خوبی نگهداری می شوند. این ایده خوبی است که تمام مغزهای پوست کنده را در طول تابستان در یخچال نگهداری کنید.
موارد خاص: آجیل کاج را بهتر است همیشه در یخچال نگهداری کنید – آنها حاوی روغن هایی هستند که به سرعت فاسد می شوند. شاه بلوط نیز باید در یخچال نگهداری شود مگر اینکه فورا مصرف شود. از آنجایی که حدود ۵۰ درصد آنها آب است، تقریباً بیشتر شبیه سبزیجات هستند تا آجیل. اگرچه در تمام سال در دسترس است، اما اکثر آجیل ها در فصل هستند و تازه ترین آنها در پاییز و زمستان است.
انجماد: آجیل های پوست کنده و بدون پوست به خوبی یخ می زنند. بسته بندی شده در ظروف پلاستیکی بدون هوا، حدود یک سال نگهداری می شوند.
اطلاعات تغذیه
آجیل منبع غلیظ مواد مغذی. آنها سرشار از ویتامین های B نیاسین، تیامین و ریبوفلاوین هستند و از بهترین منابع ویتامین E هستند. آنها دارای فیبر بالا و غنی از مواد معدنی هستند و مقادیر زیادی آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم را فراهم می کنند.
اگرچه آجیل ها دارای مواد مغذی هستند، اما چربی و کالری بالایی نیز دارند. آجیل بسته به نوع آن از ۵۰ تا ۷۰ درصد چربی تشکیل شده است – بنابراین اعتدال کلیدی است! با این حال، در بیشتر آجیل ها، چربی عمدتاً از چند غیر اشباع و تک غیراشباع تشکیل شده است. چربی های اشباع شده تنها درصد کمی از چربی اکثر آجیل ها را تشکیل می دهند.
آجیل از نظر محتوای پروتئین از یک نوع به دیگری متفاوت است و از ۴ تا ۶ گرم در هر اونس متغیر است. تنوع بیشتری از نظر محتوای چربی وجود دارد، از ۱۳ گرم برای بادام هندی تا ۲۲ گرم برای آجیل ماکادامیا. تنوع قابل توجهی در محتوای فیبر کربوهیدرات نیز وجود دارد. این نمودار مقایسه آموزنده و دقیق را ببینید (البته افسوس که شامل بادام زمینی نمی شود).
بو دادن و برشته کردن آجیل
طعم همه آجیل ها و با بو دادن بیشتر می شود. گردو و گردو هرگز به صورت بو داده فروخته نمی شوند، و اگرچه برشته کردن آنها قبل از پختن یا پختن با آنها ضروری نیست، انجام این کار قبل از خوردن آنها به عنوان یک میان وعده بسیار خوب است.
آجیل کاج اغلب به صورت خام فروخته می شود، اما بو دادن آنها به شدت توصیه می شود، زیرا طعم را به شدت بهبود می بخشد. بادام پوست، فندق و بادام هندی معمولاً قبل از فروش تفت داده میشوند، اما وقتی به صورت فله فروخته میشوند، اغلب خام میشوند. همه اینها با برشته کردن تقویت می شوند، چه در آشپزی یا پخت و پز یا به عنوان میان وعده استفاده شوند.
بادام زمینی همیشه بو داده می شود، که یک گام ضروری برای از بین بردن ماده ای است که در آن وجود دارد و در جذب مواد مغذی بدن اختلال ایجاد می کند.
برشته کردن آجیل در فر: آجیل های پوست کنده را می توان روی ورقه های پخت پخش کرد و بسته به اندازه مغز در دمای ۳۰۰ درجه فارنهایت به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پخت. اجازه دهید حواس شما راهنمای شما باشد – وقتی آجیل ها تمام شد، کاملا معطر می شوند و یک یا دو درجه تیره تر می شوند. مرتب چک کنید، دوبار هم بزنید و مراقب باشید زیاد پخته نشود!
برشته کردن آجیل روی اجاق گاز: در یک ماهیتابه محکم، آجیل ها را در یک لایه روی حرارت متوسط برشته کنید، مرتب هم بزنید تا معطر شوند و سایه عمیق تری به خود بگیرند. مدت زمانی که طول می کشد بسته به اینکه ظرف شما چگونه گرما را هدایت می کند متفاوت است، بنابراین مراقب آنها باشید و به محض اینکه آنها را به دلخواه خود انجام دادند از تابه به ظرف دیگری منتقل کنید.
آسیاب کردن آجیل
ساده ترین راه برای آسیاب کردن اکثر آجیل ها این است که به سادگی ۱/۲ تا ۱ فنجان آجیل را در ظرف غذاساز یا مخلوط کن قرار دهید و آن را خاموش و روشن کنید تا اندازه قطعات حدود ۱/۴ اینچ یا بیشتر شود. برخی از آجیلهای نرمتر، مانند گردو یا گردو، ممکن است با قرار دادن آنها بین لایههای حوله کاغذی و چرخاندن آنها با وردنه یا یک شیشه بزرگ خرد شوند.
برای نتایج یکنواخت و راحتی بیشتر، آجیل ها را می توان در آسیاب آجیل آسیاب کرد. به دنبال چرخ آجیل در فروشگاه های لوازم آشپزخانه و آنلاین باشید.
آجیل خرد شده را می توان در (یا روی) کیک و نان استفاده کرد. مقدار کمی را برای پاشیدن روی سبزیجات سبز مانند لوبیا سبز، کلم بروکلی یا مارچوبه در نظر بگیرید. آجیل خرد شده را روی توفوی سرخ شده یا غلات سرد بریزید یا آنها را در پلوهای غلات یا غذاهای رشته فرنگی بچینید.





اولین دیدگاه را ثبت کنید