فندق یکی از آجیل های بسیار محبوب است که معمولا در جمع های دوستانه و یا شب های یلدا و اعیاد مصرف زیادی دارد. ازین رو ما تصمیم گرفتیم مضرات این محصول را در مردان شرح بدهیم؛ با ما همراه باشید.
شما تنها با ثبت سفارشتان در آجیل فروشی اینترنتی گلچین می توانید بهترین کیفیت محصول را در اسرع وقت درب منزل خود داشته باشید.
مضرات
مصرف معمولی این محصول برای مردان اغلب مشکلی ندارد، اما در موارد بسیار نادر ممکن است به مشکلات زیر منجر شود:
- آلرژی: در برخی از افراد، مصرف این دانه ها ممکن است علایم آلرژیکی مانند خارش، تورم و سایر نشانههای مانند درد شکم و تنگی نفس ایجاد کند.
- پوکی استخوان:مصرف مقدار زیادی این نوع آجیل ممکن است باعث پوکی استخوان شود. این اتفاق به خاطر حاوی بیش از حد فسفر در فندق است که باعث کاهش جذب و افزایش دفع کلسیم از بدن میشود.
- چاقی: اگرچه این محصول شامل چربیهای ناسالم نیست، اما مصرف مقدار بیشتری فندق ممکن است موجب افزایش وزن شود. از اینرو اگر قصد مصرف فندق برای کنترل وزن دارید، باید به میزان مصرف خود دقت کنید.
- اختلالات گوارشی: مصرف مقدار بیشتری این نوع آجیل ممکن است به دلیل حاوی فیبر، درد شکم و دیسکمفورت رودهای در برخی افراد ایجاد کند.
- اختلالات تغذیهای: توجه به مقدار مصرف این محصول مهم است، زیرا مصرف بیش از حد ممکن است باعث بیشتر شدن انرژی استفاده شده در روز میشود و در نتیجه کمبود کالری و ناهنجاری در تغذیه برای شما ایجاد میشود.
- اضافه بار شدن بر کبد: مصرف این دانه ها ممکن است در برخی افراد با چاقی، دیابت یا بیماری های کبدی منجر به اضافه بار شدن بر کبد شود.
به طور کلی، این محصول یکی از موادغذایی مفید برای مردان است اما در صورت داشتن هرگونه حساسیت یا بیماری مزمن، قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید. همچنین میزان مصرف فندق باید با توجه به وضعیت فرد و محدودیتهای بدنی خود تنظیم شود.
در ادامه سه مورد از موارد بالا را با جزئیات بیشتری توضیح میدهیم.
آلرژی
آلرژی به این محصول یکی از نوع شایع آلرژیهای غذایی است که در برخی افراد ایجاد میشود. در این حالت، سیستم ایمنی بدن به عنوان پاسخ به مصرف فندق، ادراری، شربت یا محصولات دیگر حاوی فندق، آن را به عنوان مواد ناشایست درک میکند و در پاسخ به آن، به رشد درمانی درمانهای هیستامین رهایی مییابد.
علایم آلرژی به این دانه ها شامل عللی متفاوت از جمله خارش و تورم لب و دهان، سوزش گلو، تنگی نفس، دونزگی، ترشح از بینی، و تغییرات پوستی مانند قرمزی، خشکی و آبریزش میباشد. در برخی از موارد، آنفیلاکسی (واکنشهای جدی ایمنیسیستمیک) نیز ممکن است رخ دهد که با تنگی نفس، سرگیجه، افت فشار خون، تشنج ویا افتادن به کما همراه است که باید تا سریعتر به کمک پزشک پیگیری شود.
در صورت تشخیص آلرژی به این محصول باید از مصرف آن خودداری کرد و از این خوراکی در صورت تحریم آلرژیک پیروی کرد. برای تشخیص آلرژی، حتی در موارد آستنشیون محصولات دیگر حاوی فندق نیاز به مطمئن شدن از محتویات غذایی هر محصول قبل از مصرف دارید تا از بروز حساسیت جلوگیری شود. در صورت بروز هرگونه علائم آلرژی بهتر است به بهترین نحو ممکن این موضوع را با پزشک خود مطرح کرده و درباره روشهای مانعگیری و درمان مناسب مشورت کنید.
پوکی استخوان
پوکی استخوان یک بیماری است که باعث کاهش جمعیت استخوانی و محو شدن اندک از ساختار استخوان میشود که منجر به آسیب و شکستگی ناگهانی میشود. عوامل مختلفی مانند عمر، جنسیت، ژنتیک و عادات شخصی به این بیماری مرتبط هستند. مصرف مقدار زیادی از فندق نیز ممکن است باعث کاهش جذب کلسیم و افزایش دفع آن از بدن شود.
این دانه ها حاوی فسفر است که باعث کاهش جذب کلسیم از بدن میشود و در نتیجه باعث کاهش غلظت کلسیم در استخوان میشود. همچنین این محصول حاوی استرونژیک به نامهای فیتواستروژن و لیگناندهای پریویبا است که تأثیری نامطلوب بر روی جمعیت استخوانی در افراد میگذارد.
آنالیزهای انجام شده نشان داده است که فرایند خشککنی این دانه ها باعث افزایش محتوای فسفر، کلسیم، آلومینیوم و منیزیم در آن میشود که میتواند محصول را باعث پوکی استخوان کند. به همین دلیل، افراد بیشتری که در خطر پوکی استخوان هستند، مانند سالمندان و زنان بعد از هپاتاییت باید مقدار مصرف فندق خود را کنترل کنند. بهتر این است که برای نگهداری سلامت استخوان بیشتر از مواد غذایی بدین منظور مانند پنیر، شیر، ماهی و حتی پودر کلسیم استفاده کنید.
چاقی
این محصول با در دارا بودن چربیهای سالم و قابل هضم، به رشد و تقویت بافت عضلانی، تقویت سیستم قلبی عروقی، کاهش استرس، حفظ سلامتی مغز و سیستم عصبی و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند. با این حال، در صورتی که به شدت مصرف شود ممکن است باعث افزایش وزن شود.
این دانه ها یک منبع خوب پروتئین و چربی سالم هستند، اما باید مصرف آنها را در حد مصرف مشروع نگه دارید. مصرف بیش از حد فندق میتواند باعث افزایش وزن شود و زمانی که از حد مصرف آنها کنترل نمیشود، ممکن است به شدت مؤثر درافزایش وزن شود. بخصوص در صورتی که شخص به مقدار زیادی از فندق با محتوای بالای چربی و کالری مصرف کند، ممکن است مصرف اضافی کالری ایجاد کند و باعث افزایش وزن بیشتر شود.
بنابراین افرادی که برای رسیدن به وزن بدن بهینه دارای مشکلات هستند، باید مصرف این نوع آجیل خود را در طول روز کنترل کنند و تنها به مقدار مصرف مشروع خود رسیدگی کنند. در حالت کلی، میتوان تقریباً ۲۸ گرم از این دانه هارا در روز را به عنوان یکی از منابع خوب پروتئین و چربی سالم در رژیم غذایی مصرف کرد.
همچنین، روشهای پخت این نوع آجیل نیز میتواند تأثیر داشته باشد. بهترین روش برای مصرف فندق، خرد کردن آن در حد دیوانهگویی یا مصرف اسلایسهای ورقه شکل است؛ زیرا روشهایی مانند سرخ کردن و کباب کردن ممکن است موجب افزایش کالری و چربی شود.